Pianoles Tilburg

InformatiepakketPianoles Harmanus1-1

Pianolessen

Passie en kunde zijn de twee kernwoorden voor mijn lessen. Jouw wensen staan voorop en daarom is iedere les anders. Maar het is wel belangrijk dat je weet waarom je iets doet, omdat kundigheid zorgt voor zelfstandigheid. Zelf muzikale beslissingen en meningen kunnen vormen en beoordelen. Mijn lessen kunnen daarom bestaan uit het leren van een goede techniek, het spelen en analyseren van bladmuziek, improviseren, zelf een stuk schrijven en relevante theorie. Hoe meer vaardigheden, hoe beter je muziek kunt instuderen, onthouden en uiteraard spelen. Zowel beginners als gevorderden van verschillende leeftijden zijn welkom. Je mag altijd een vrijblijvende gratis proefles volgen.

Pianobegeleiding voor vocalisten

Ben jij een zanger(es) die zichzelf wil leren begeleiden op de piano? In mijn lessen voor pianobegeleiding geef ik aandacht aan het spelen van akkoorden, improviseren en pianotechnieken. Hoe maak je een mooi intro? Hoe druk je een muzikaal idee uit? Hoe speel je een popballad, bossa nova, jazzstandaard, soul, gospel of musicalstuk? Wil je ook eigen stukken leren schrijven? Klik hier voor een voorbeeld.

Harmonieleer

Altijd meer willen weten van akkoorden? Akkoordenkennis is onmisbaar voor iedere musicus. Van componisten tot singer-songwriters, Mozart en Miles Davis tot Adèle: akkoorden zijn onvermijdelijk. Harmonieleer vergroot jouw muzikaal inzicht wanneer je stukken instudeert en jouw creativiteit wanneer je zelf schrijft of improviseert. Je bepaalt zelf waar we het accent op leggen. Denk bijvoorbeeld aan popmuziekakkoorden (add2, sus4 of C7), jazzakkoorden (upper structures, quartervoicings) of klassieke muziekschema’s. Leer ook hoe je een melodie voorziet van akkoorden (harmonisatie) of een bestaand akkoordenschema verandert naar eigen voorkeur (reharmonisatie). Kortom: van alles over akkoorden!

Solfège en muziektheorie

Wil je jouw solfège en theorie bijscholen? In deze lessen komen onderdelen als gehoortraining (o.a. melodisch en ritmisch dictee, intervallen, drie- en vierklanken), algemene muziekleer en basis harmonieleer aan bod. We richten ons op klassiek, jazz en popmuziek. Een keuze voor één specifiek gebied is uiteraard mogelijk. We kunnen vanaf een beginniveau starten of meteen al op conservatoriumniveau bezig zijn. Deze lessen zijn daarom geschikt voor zowel de beginner als studenten die een toelatingsexamen willen afleggen aan het conservatorium (of een vergelijkbare muziekwetenschappelijke opleiding) of tijdens deze muziekstudie bijles nodig hebben.

Amy van Eijck
“Roy is een enthousiaste, betrokken en prettige docent om les van te krijgen. Met behulp van Roy’s goede lessen heb ik mijn toelating voor het conservatorium kunnen halen!”

Leerlingenconcert

Tijdens leerlingenconcerten heb je de gelegenheid om voor publiek te spelen en doe je speelervaring op.

Leslocatie

De muzieklessen worden gegeven in Pianopraktijk Roy Harmanus, Meliskerkestraat 15, 5045 EJ in Tilburg.

Roy Harmanus | Meliskerkestraat 15 | 5045 EJ Tilburg | +31683251008 | info@royharmanus.com