Pianoles Tilburg

InformatiepakketPianoles Harmanus1-1

Pianolessen

De twee kernwoorden voor mijn lessen zijn passie en kunde. De pianolessen worden afgestemd op jouw mogelijkheden en wensen. Zowel beginners als gevorderden van verschillende leeftijden zijn welkom. In mijn lessen leer je een goede techniek, het spelen en analyseren van bladmuziek, improviseren, zelf een stuk schrijven en theoretisch inzicht. Hoe meer vaardigheden, hoe beter je muziek kunt maken. Belangrijk hierbij is dat je weet waarom je iets doet en kan reflecteren op je muzikale keuzes. Met mijn coaching hoop ik dat je uiteindelijk een kundige pianist wordt binnen jouw mogelijkheden, met vooral een gróte passie voor muziek. Je bent van harte welkom om bij mij een vrijblijvende gratis proefles te volgen.

Pianobegeleiding voor vocalisten

Ben jij een zanger(es) die zichzelf wil leren begeleiden op de piano, dan zijn deze op maat gesneden lessen voor jou. Ik geef hierin veelal aandacht aan het spelen van akkoorden, improviseren en eventueel het schrijven van eigen stukken. Klik hier voor een voorbeeld.

Harmonieleer

Altijd meer willen weten van akkoorden? Het begrijpen en spelen van akkoorden is een onmisbare vaardigheid voor iedere musicus. Van componisten tot singer-songwriters, van een pianosonate van Mozart en ‘jazzstandard’ van Miles Davis tot een popsong van Adèle en Bruno Mars: akkoorden kom je onvermijdelijk tegen. Harmonieleer vergroot jouw muzikaal inzicht wanneer je stukken instudeert en jouw creativiteit wanneer je zelf componeert of improviseert. Je bepaalt zelf waar we het accent op leggen. We kunnen ons richten op bijvoorbeeld popmuziekakkoorden (add2, sus4 of C7), jazzakkoorden (upper structures, drop two, quartervoicings en tritone-substitution) of ‘parallelle harmonie’ bij Debussy en het ‘verminderseptiemakkoord’ bij Chopin en Liszt. Je kunt natuurlijk ook leren hoe je een melodielijn voorziet van akkoorden (harmonisatie) of een bestaand akkoordenschema verandert naar eigen voorkeur (reharmonisatie). Kortom: van alles over akkoorden!

Solfège en muziektheorie

Wil je jouw solfège en theorie bijscholen? In deze lessen komen onderdelen als gehoortraining (o.a. melodisch en ritmisch dictee, intervallen, drie- en vierklanken), algemene muziekleer en basis harmonieleer aan bod. We richten ons op klassiek, jazz en popmuziek. Een keuze voor één specifiek gebied is uiteraard mogelijk. We kunnen vanaf een beginniveau starten of meteen al op conservatoriumniveau bezig zijn. Deze lessen zijn daarom geschikt voor zowel de beginner als studenten die een toelatingsexamen willen afleggen aan het conservatorium (of een vergelijkbare muziekwetenschappelijke opleiding) of tijdens deze muziekstudie bijles nodig hebben.

Amy van Eijck
Roy is een enthousiaste, betrokken en prettige docent om les van te krijgen. Met behulp van Roy’s goede lessen heb ik mijn toelating voor het conservatorium kunnen halen!

Leerlingenconcert

Tijdens leerlingenconcerten heb je de gelegenheid om voor publiek te spelen en doe je speelervaring op.

Leslocatie

De muzieklessen worden gegeven in Pianopraktijk Roy Harmanus, Meliskerkestraat 15, 5045 EJ in Tilburg.

Roy Harmanus | Meliskerkestraat 15 | 5045 EJ Tilburg | +31683251008 | info@royharmanus.com